Monday, May 2, 2016

Ντιπ κόκκινης πιπεριάς με Flair και καρύδια

ΥΛΙΚΑ
300γρ κόκκινες πιπεριές

½ κουταλιά γλυκού θαλασσινό αλάτι
¾ κούπας καρύδια ψιλοτριμμένα
2 κουταλιές σούπας πετιμέζι ροδιού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
½ κουταλιά γλυκού τριμμένο κύμινο
½ κουταλιά γλυκού ξερό δυόσμο
½ κουταλιά γλυκού καυτερή πιπεριά
200γρ Flair Cottage Cheese
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
300γρ κόκκινες πιπεριές
½ κουταλιά γλυκού θαλασσινό αλάτι
¾ κούπας καρύδια ψιλοτριμμένα
2 κουταλιές σούπας πετιμέζι ροδιού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
½ κουταλιά γλυκού τριμμένο κύμινο
½ κουταλιά γλυκού ξερό δυόσμο
½ κουταλιά γλυκού καυτερή πιπεριά
200γρ Flair Cottage Cheese

Ψήνουμε τις πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι, σκεπασμένο με καπάκι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους κατά τόπους.
Τις βάζουμε σε γυάλινο αεροστεγές μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε την φλούδα και τους σπόρους.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, πασπαλισμένες με το αλάτι. Βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Προσθέτουμε το Flair, ανακατεύουμε και διορθώνουμε το αλάτι. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά στο μουλτι, όμως θα γίνει μια ροζ κρέμα.
Σερβίρουμε σαν ντιπ, με τραγανές αραβικές πίτες μπαχαρικών.
Πως φτιάχνουμε τις πίτες:
Αλείφουμε τα πιτάκια με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τριμμένο κόλιανδρο ή πάπρικα. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 5-10λεπτά, μέχρι να ροδίσουν

loading...