Saturday, October 1, 2016

Κρασάτες μπριζόλες με ρύζι.... γίνονται λουκούμι!

Ένα νόστιμο και γρήγορο φαγητό με μπριζόλες λουκούμι!


Τι χρειαζόμαστε:
4 μπριζόλες (κατά προτίμηση λαιμού)
κόκκινο ημίγλυκο κρασί
πιπέρι
αλάτι
λίγη ζάχαρη
κανέλα
1-2 σκελίδες σκόρδο ή σκόρδο σε σκόνη
ρύζι Basmati


Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το κρασί μέχρι να τις καλύψει.
Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το σκόρδο. (Άμα θέλουμε το κάνουμε 2 ώρες πριν το μαγείρεμα ή και το προηγούμενο βράδυ.)

Βάζουμε τις μπριζόλες μαζί με τη μαρινάδα τους μέσα σε μια κατσαρόλα και την κλείνουμε. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά περίπου για 20 λεπτά ή αναλόγως τη σόμπα.
Ετοιμάζουμε το ρύζι μας.

Λίγα μυστικά ακόμα
Το ζουμί που θα μείνει από τις μπριζόλες μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για το ψήσιμο του ρυζιού μας. Έτσι θα δένει με τη γεύση των μπριζόλων μας! Καλή όρεξη!

loading...