Thursday, September 22, 2016

Σιροπιαστές φωλίτσες με φύλλο κρούστας και κρέμα γκανάς, ένα γλυκό που γίνεται πολύ εύκολα και τρώγεται ακόμα πιο εύκολα!

.Φωλίτσες με φύλλο κρούστας και κρέμα γκανάς.

Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας
Τι χρειαζόμαστε:

1 πακ. Φύλλο κρούστας  500 γρ.
1 κούπα περίπου λιωμένο φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας (χρησιμοποιώ το γνωστό με σήμα το προβατάκι)
½ δόση Ganache
200 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη και αραιωμένη με λίγο κρέμα γάλακτος

Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
½ κούπα γλυκόζη
2 κ σ χυμός λεμονιού

Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1) Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα .
Βήμα 2 2)  Βάζουμε στην μικρότερη άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος

Βήμα 3 3)  Τυλίγουμε στην βελόνα το φύλλο αφήνοντας στο τέλος  2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε, έτσι θα δημιουργηθεί η βάση στη φωλίτσα για να σταθεί  η σοκολάτα.

Βήμα 4 4) Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και από τις δύο άκρες της βελόνας το φύλλο προς το κέντρο της βελόνας και το σουρώνουμε.

Βήμα 5 5) Τραβάμε προσεκτικά τη βελόνα και το κόβουμε στη μέση

Βήμα 6 6) Τυλίγουμε το κάθε μισό σε φωλίτσα φροντίζοντας να ενωθούν πιέζοντας καλά οι δύο άκρες και  φροντίζοντας να είναι κάτω η λωρίδα του φύλλου που δεν τυλίξαμε πριν, ώστε να έχει βάση η φωλίτσα μας και να σταθεί η σοκολάτα.

Βήμα 7 7) Βάζουμε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν καλά.

Βήμα 8 8)  Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε  τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο. Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε τα μισά με την Ganache και τα μισά με την λευκή σοκολάτα.

Η γνωστή κρέμα κανάς για επικάλυψη τούρτας!!

Τι χρειαζόμαστε:
600γρ σοκολάτα μαύρη ή γάλακτος
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ
1/2 κουταλιά βούτυρο

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε την κρέμα στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη να κοχλάσει.
Κόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε μέσα τη ζεστή κρέμα. Να μην είναι πανω στη φωτιά πολύ σημαντικό.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ βάζω μισή σοκολάτα μαύρη και μισή γάλακτος για να μην βγει πολύ πικρή. Αλλά αυτό είναι θέμα γούστου οπότε ο καθένας βάζει ότι του αρέσει περισσότερο.

loading...