Tuesday, March 31, 2015

Θες να τσεκάρεις αν ενδιαφέρεται; Μάθε τι μαρτυράνε τα μηνύματά του!


Η ταχύτητα, η συχνότητα όσο και το περιεχόμενο των μηνυμάτων που σου στέλνει ένας άντρας
μαρτυράνε πολλά για τον ίδιο και για τις προθέσεις του. Δώσε βάση λοιπόν στα σημεία-κλειδιά για να μπορέσεις να αποκωδικοποιήσεις τη συμπεριφορά του και να αποφασίσεις πώς θα χειριστείς την κατάσταση αναλόγως. Τι ακριβώς σου λέει μέσα από τα μηνύματα του;

1. Αν ενδιαφέρεται
Είναι γεγονός πως κάποιοι άντρες βαριούνται τα πολλά μηνύματα. Όμως όταν σου έρθει η αναφορά παράδοσης αλλά βλέπεις πως εκείνος δεν μπαίνει στον κόπο να σου απαντήσει, τότε μπορείς να συμπεράνεις άμεσα πως δεν ενδιαφέρεται. Σ’ αυτή την περίπτωση καλύτερα να σταματήσεις να του στέλνεις. Μ’ αυτό το σκεπτικό, στείλε του το πρώτο μήνυμα και μετά περίμενε αν και πότε ?δες πιο κάτω- θα σου απαντήσει. Μην αρχίσεις να τον σπαμάρεις με απανωτά μηνύματα γιατί τότε μπορεί να σου στείλει μια μονολεκτική απάντηση απλά για να σε ξεφορτωθεί κι εσύ να νομίζεις ότι ανταποκρίνεται (γιατί έτσι θα ήθελες να πιστεύεις). Θυμίσου ότι ακόμα κι αν είναι ντροπαλός ή υπεραπασχολημένος αν πραγματικά του αρέσεις θα βρει τον τρόπο και τον χρόνο να σου απαντήσει μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια ?ήτοι, το πολύ λίγες ώρες αργότερα.

2. Πόσο καλά Ελληνικά ξέρει
Αν επιμένει στα γκρίκλις, ή αν πετάει το ένα «μαργαριτάρι» μετά το άλλο από άποψη γραμματικής ή συντακτικού μπορείς να συμπεράνεις ότι η έχει αρκετά κενά στην εκπαίδευση του. Π.χ. αν χρησιμοποιεί τη λέξη «άραγε» για να δηλώσει ένα συμπέρασμα αντί για τη λέξη «άρα» που είναι το σωστό, θα ξέρεις ότι δεν πρόσεχε ιδιαίτερα στην παράδοση της Γλώσσας. Αν ανήκεις στην ίδια συνομοταξία μάλλον δεν θα σε νοιάζει καθόλου, αν όμως έχεις πάθος με τα γράμματα, τότε αυτές οι ελλείψεις του μάλλον θα σε ξενερώσουν εντελώς.

3. Πόσο γρήγορα απαντάει
Αν εκείνος έχει πολύ φορτωμένο πρόγραμμα μπορεί να σου απαντήσει μετά από λίγες ώρες και δεν χρειάζεται να το πάρεις κατάκαρδα, εφόσον σου στείλει μια αξιοπρεπή απάντηση. Ωστόσο, αν σου απαντήσει αμέσως, ανεξάρτητα από το τι κάνει, τότε ξέρεις ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον από την πλευρά του.

4. Πόσο σύντομες είναι οι απαντήσεις του
Αν του γράφεις ολόκληρες παραγράφους κι εκείνος σου απαντάει με μηνύματα ανάλογης έκτασης σημαίνει ότι ενδιαφέρεται να κρατήσει ανοιχτή επικοινωνία μαζί σου. Αν πάλι σου στέλνει μονίμως μονολεκτικές απαντήσεις (π.χ. ΟΚ), σκέτα σημεία στίξης (;) ή φατσούλες τότε θα ξέρεις ότι το επίπεδο του διαλόγου σας θα παραμείνει εξίσου χαμηλό και όταν συναντηθείτε από κοντά. Σ’ ενδιαφέρει πραγματικά μια τέτοια περίπτωση;

5. Πόσο συνεπής είναι
Πολλές αλήθειες λέγονται ευκολότερα μέσω μηνυμάτων αφού ο άλλος δεν σε κοιτάει στα μάτια. Όταν όμως ο δικός σου εκφράζεται εντελώς διαφορετικά στα μηνύματα του σε σχέση με τις συναντήσεις σας από κοντά, θα πρέπει να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά: μόνο ένας από τους δύο χαρακτήρες μπορεί να ισχύει -πόνταρε στον χειρότερο και πάρε τις αποστάσεις σου.

6. Αν είναι κουτσομπόλης
Αν αρχίσει να σου στέλνει αποσπάσματα από συζητήσεις που είχε με τους φίλους του, μην χαίρεσαι και πολύ για την «ειλικρίνεια» του: το ίδιο θα κάνει και με τις δικές σας συζητήσεις χωρίς να το ξέρεις. Θυμίσου πως ό,τι του γράφεις θα μπορούσε να εμφανιστεί κάποια στιγμή τυπωμένο κι αυτό να μην σου αρέσει καθόλου.

7. Αν προτιμάει να μιλάτε στο τηλέφωνο
Τα μηνύματα είναι πολλές φορές πιο βολικά για σύντομες συνεννοήσεις. Αν όμως ο καλός σου προτιμάει να σε παίρνει τηλέφωνο, τότε σημαίνει ότι χαίρεται να σ’ ακούει κι ένας άντρας που χαίρεται να σ’ ακούει και είναι διατεθειμένος να αφιερώσει κάποιες ώρες για να σου μιλάει αντί για να σου γράφει μηνύματα σημαίνει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα και επιδιώκει περισσότερη αμεσότητα στην επαφή μεταξύ σας.
Αν κι εσύ επιδιώκεις το ίδιο, τότε αξίζει να τον κρατήσεις!

loading...